Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Ciulama de prepelita

14 iul. 2012

Ciulama de prepelita

  • 3 prepelite,
  • 100 g unt,
  • 100 g faina,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • ½ telina,
  • sare,
  • piper,
  • 50 g unt pentru stropit.

Prepelitele se spala si se pun la fiert impreuna cu legumele, sare si cateva boabe de piper.
Se fierb la foc mic 30-40 min.
Dupa ce prepelitele sunt fierte, se scot in alt vas cu apa si putina sare (pentru ca sa nu se usuce carnea la servire).
Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina si se caleste, amestecandu-se 5-6 min., dupa care se stinge cu zeama de la fiert strecurata.
Se adauga sare si se mai lasa sa fiarba pana ce sosul se va ingrosa.
Se serveste cu mamaliguta, cu sosul turnat peste prepelite si stropite cu unt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu