Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Oua de prepelita cu bulbi de anghinare si sos de legume

15 iul. 2012

Oua de prepelita cu bulbi de anghinare si sos de legume

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 12 bulbi de anghinare congelaţi,
  • 12 oua de prepeliţa,
  • 12 linguriţe de caviar.


Pentru sosul de legume:

  • 2 fire de praz,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 4 linguri de ulei de masline,
  • 1 legatura de marar proaspat,
  • 1 ceasca de supa de legume,
  • sare, piper.


Preparare:

Se decongeleaza bulbii de anghinare, se oparesc 5 minute in apa cu sare si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, se taie prazul, morcovii, ceapa, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se calesc 7 minute in ulei incins.
Se scoate cu grija mijlocul bulbilor de anghinare si se umplu cu legumele calite.
Se face o adancitura intre legume, in care se pune cate un ou de prepelita.
Se asaza totul intr-o tava termorezistenta, se adauga supa, se acopera cu folie de aluminiu si se pun la cuptor, aproximativ 20 de minute, pana cand ouale se incheaga si sosul scade.

In momentul servirii, se adauga cate o lingurita de icre negre la fiecare bulb de anghinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu