Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Prepelite la tava

14 iul. 2012

Prepelite la tava

  • 3 prepelite,
  • 50 g unt,
  • foi de vita,
  • 3 felii de slanina,
  • 1 pahar de vin sau supa de oase,
  • 1 lingura de coniac,
  • sare.

Se sareaza si se pipereaza putin pasarile, apoi fiecare prepelita se inveleste mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta putin), care sa cuprinda in intregime prepelita.
Prepelitele astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins.
Se frig 20-25 min. si, intre timp, din cand in cand se stropesc cu sosul din tava, care se lasa din ele.
Cand sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase.
Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa la foc mic pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, aceasta nu are gust bun).
Se servesc cu garnitura de pilaf de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu